SPORTMASSAGE

SPORTMASSAGE

Wat is een sportmassage?

Een sportmassage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van diepe massagetechnieken en aandacht voor de spieren worden er mechanische prikkels op het lichaam uitgeoefend. Deze prikkels leiden weer tot reacties in het lichaam en deze reacties leiden weer tot herstel en balans.

Waarom een sportmassage?

Sporten is gezond maar als u veel sport heeft u ook meer kans op blessures.
Het lichaam fungeert als een eenheid.  Bij een fysieke en mentale gezondheid is het lichaam in balans. Als het evenwicht wordt verstoord door stress of overbelasting ontstaan er verschillende lichamelijke reacties die kunnen leiden tot spierpijn, vermoeidheid, spanning, stijfheid, kramp en slechte doorbloeding. Regelmatig een sportmassage is goed voor verbetering en het onderhouden van de conditie van uw spieren.
Een sportmassage kan van belang zijn om deze blessures te voorkomen of sneller te genezen.
Een sportmassage bevordert de doorbloeding en de stofwisseling en daarmee de afvoer van afvalstoffen en de toevoer van bouwstoffen.

Voor wie?

Een sportmassage is niet alleen voor sporters bedoeld. Heeft u klachten van u spieren door werken in een bepaalde houding (zittend of fysiek zwaar werk) kan een sportmassage ook voor u helpen.

Belangrijk!

Na een massage is het belangrijk ook genoeg water te drinken. Door de massage komen er opgehoopte afvalstoffen vrij. Water helpt om deze afvalstoffen beter en sneller te doen afvoeren en helpt het lichaam te reinigen.

Een massage mag niet worden toegepast tijdens of na koorts en/of ontstekingen. Twijfelt u of het verstandig is neem dan altijd even contact op om te overleggen.

Zijn er verder blessures of klachten die verder behandeld moeten worden door een fysiotherapeut dan kan ik dit direct verder voor u plannen.

reheal fysiotherapie